Historie

Sinds de jaren ‘50 is Terberg ook actief op andere gebieden, zoals de modificatie van voertuigen, afvalinzamelsystemen en autoleasing.
De Terberg Group is de moedermaatschappij van al deze bedrijven.

We weten nog waar we begonnen zijn... De oude smidse is bewaard gebleven in onze fabriek in Benschop, dichtbij een modern robotlasstation. Dit benadrukt Terbergs streven naar het combineren van de beste tradities van een familiebedrijf met de nieuwste techniek.

Visual

1869

Johannes Bernardus Terberg opent een smidse in het dorpje Benschop en zijn werk wordt door de volgende generaties voortgezet. Benschop ligt dichtbij Utrecht. Toendertijd was dit voornamelijk agrarisch gebied en Johannes maakte en repareerde landbouwvoertuigen.

1949

Het bedrijf begint met het ombouwen van Amerikaanse legervrachtwagens voor gebruik in de bouw. Later start Terberg met het bouwen van complete voertuigen.

1966

Levering van de eerste Terberg 6x6 dump truck, de SF1200 op basis van ons eigen chassis voorzien van een Mercedes cabine en motor. Al vele jaren worden Terberg dumpers gebruikt op bouwprojecten in Nederland.

1972

De eerste Terberg vrachtauto's worden geëxporteerd naar klanten in West-Europa en het Midden-Oosten, waar de vrachtauto's al snel een reputatie opbouwen dat ze zeer betrouwbaar zijn.

1973

Levering van de eerste Terminal Trekker, aan een klant in de haven van Rotterdam. De trekker is een veel efficiënter alternatief dan de vrachtauto's destijds voor het verplaatsen van trailers in havens. In de loop van de jaren is het terminal trekker concept verfijnd en tegenwoordig worden de trekkers ook gebruikt in andere industrieën.

1975

Om te kunnen voldoen aan de toenemende vraag naar Terberg trekkers in andere landen, heeft Planmarine in Zwitserland de internationale distributie op zich genomen. Trekkers worden dan voor het eerst ook aan de Sovjet-Unie geleverd.

Visual

1987

De 1.000e terminal trekker is gebouwd. De vraag naar trekkers blijft groeien, dankzij hun reputatie van betrouwbaarheid en het vermogen van Terberg om de voertuigen te modificeren voor elke klant.

1990

Levering van onze eerste container carrier. Op bepaalde sites, container carriers zijn een efficiëntere optie dan terminal trekkers en container trailers. Daarnaast kunnen container carriers niet alleen worden gebruikt voor het verplaatsen van containers, maar ook voor een reeks andere containers gebruikt voor materials handling en afvalverwerking.

Visual

1992

Introductie van de Terberg Swap Body Carrier. Wissellaadbakken hebben een veel lager gewicht dan ISO zeecontainers en kan worden geladen door het verhogen en verlagen van de ophanging van het voertuig, waardoor de noodzaak voor dure containerhandling systemen vermeden worden. Wissellaadbakken worden veel gebruikt in Duitsland en de omringende landen.

 

Visual

1996

De ontwikkelingsafdeling Speciaal Transport Voertuigen opgezet binnen Terberg Benschop.

2000

  • Terberg DTS (UK) Ltd opgericht voor de distributie in het Verenigd Koninkrijk en Ierland

  • Joint venture opgericht met Sime Darby in Maleisië om Terberg trekkers te produceren voor de Aziatische markt en de Pacific regio. Het hebben van een lokale aanwezigheid brengt ons dichter bij onze klanten en bespaart op invoerrechten
  • De verdere ontwikkeling van ons netwerk van internationale distributeurs en oprichting van onze internationale dochterondernemingen, die nu meer dan 90 landen bedienen

  • 10.000ste Terminal trekker gebouwd

2007

Terberg Nordlift GmbH in Hamburg opgericht voor de distributie in Duitsland.

2008

Terberg Middle East FZE opgericht in Dubai. Deze dochteronderneming levert onze trekkers en onderdelen in het Midden-Oosten en Afrika en biedt after-sales support.

2009

De eerste Weg/Spoor trekker ontwikkeld, in samenwerking met Zagro (Duitsland) - een perfect voorbeeld van de gezamenlijke ontwikkeling van bedrijven met complementaire expertise.

2010

Op verzoek van de klant werd de eerste RT dumper gebouwd voor gebruik in tunnels en op bouwplaatsen in Zwitserland, hoog in de bergen.

2011

Complete renovatie van de fabriek in Benschop om de productiecapaciteit en efficiëntie te verhogen en de werkplek te optimaliseren voor onze medewerkers. De fabriek combineert de efficiëntie van een assemblagelijn met onze traditie om maatwerk te leveren. Bij het ontwerpen van de lijn luisterden we goed naar onze assemblage medewerkers en hebben hun suggesties meegenomen in het ontwerp.

2012

Introductie van onze eerste volledig elektrische trekker. Dit voertuig stelt klanten in staat om hun CO2-uitstoot te verkleinen, terwijl zij ook besparen op de operationele en onderhoudskosten. De elektrische aandrijving is ook een goede keuze voor binnen- verrichtingen zoals in magazijnen en distributiecentra.

2014

Terberg Tractors Americas Inc. is gevestigd in Miami om de Zuid-, Midden- en Noord-amerikaanse markt beter te kunnen bedienen. Dit stelt ons ins taat om onze activiteiten in deze regio's te ontwikkelen, waar onze aanwezigheid tot nu toe relatief beperkt is geweest.

Visual

2015

Op 30 januari is het 25.000ste Terberg voertuig geleverd, een RT trekker voor DFDS in Denemarken, al bijna veertig jaar een trouwe klant van Terberg.
Deze belangrijke gebeurtenis werd gevierd in Benschop en onderstreept onze betrokkenheid en inzet voor het leveren van betrouwbare en efficiënte voertuigen, gebaseerd op een lange-termijn relatie met onze klanten.

Visual

2017

Introductie van de AutoTUG, 's werelds eerste volledig geautomatiseerde terminaltrekker. De AutoTUG is op 27 juni in Amsterdam tijdens de TOC container supply chain trade show geïntroduceerd.

Afgelopen jaren hebben vele Terberg klanten aangeven geïnteresseerd te zijn in het automatiseren van horizontaal transport in container handling om zo de efficiency te verbeteren. Als antwoord daarop hebben wij de AutoTUG ontwikkeld, een geautomatiseerd voertuig gebasseerd op onze terminaltrekkers. Aangezien wij deze trekkers in grote volumes produceren, heeft AutoTUG veel lagere initiële en lopende kosten dan concurrerende voertuigen, zoals AGV's.

Nieuws & Media

De wereld van Terberg binnen handbereik

Aanvraagformulier

Stel hier uw vraag!

Contacteer Terberg

Neem contact op met onze sales:

Pieter Sanczuk +32 487 84 40 85
Lorenz Sanczuk +32 495 43 52 98
Kantooruren 9.00 - 17.00 uur, Ma-Vrij

+ 32 925 997 27